Przydatna lekcja w doborowym towarzystwie

Przydatna lekcja w doborowym towarzystwie

Od samego początku wiadome było, że podopieczni Szymona Waligóry z roczników 2007 i 2008, jadąc na tak silnie obsadzony turniej do Nakła Śląskiego będą tłem dla reszty rywali, ale każdy wiedział, że jedziemy tam po to by zebrać cenne doświadczenie. I taki efekt przyniosła rywalizacja z Ruchem Chorzów, Gwarkiem Zabrze czy Juventus Academy, szkółką piłkarską Ruchu Radzionków oraz Akademią Piłkarską Pyskowice. Nasi podopieczni przegrali wszystkie spotkania, zdobywając zaledwie jednego gola, ale uśmiech z twarzy naszych adeptów piłki nożnej nie schodził ani na sekundę. A emocje po zdobyciu tej jednej jedynej bramki były wręcz nie do opisania. Warto także podkreślić fakt, iż pozostałe drużyny grały w tym turnieju konsekwentnie, wyselekcjonowanym rocznikiem 2007, a w naszym zespole było pół na pół dzieciaków z rocznika 2007 i 2008. Na uwagę zasługuje także to, iż podczas przerwy obiadowej odbył się konkurs rzutów karnych pomiędzy przedstawicielami wszystkich drużyn. I tutaj nasz zawodnik zajął trzecie miejsce! Gratulujemy! Zwycięzcą okazał się gracz Juventus Academy, a na drugim miejscu był gracz Gwarka Zabrze. Mimo braku dobrego wyniku ten turniej trzeba uznać za bardzo udany pod względem szkoleniowym.

Skład LKS Czaniec: Piotr Brandys, Szymon Młynarski, Maciej Maciaszek, Kacper Maryniarczyk, Jakub Adamus, Jakub Rozmus, Krzysztof Bizon, Paweł Hrapkowicz, Maksymilian Bakalarski, Patryk Elżbieciak

Wyniki wszystkich spotkań LKS-u Czaniec podczas JUVE CUP 2016:

LKS Czaniec - Gwarek Zabrze 0:3

UKS Ruch Chorzów - LKS Czaniec 2:0

KF Akademia Pyskowice - LKS Czaniec 6:1

UKS Ruch Radzionków - LKS Czaniec 4:0

LKS Czaniec - Juventus Academy 0:4

Klasyfikacja końcowa:

1. UKS Ruch Chorzów

2. Gwarek Zabrze

3. Juventus Academy

4. UKS Ruch Radzionków

5. KF Akademia Pyskowice

6. LKS Czaniec

Powiązana galeria:
zamknij reklamę

Komentarze

Dodaj komentarz
do góry więcej wersja klasyczna
Wiadomości (utwórz nową)
Brak nieprzeczytanych wiadomości